EZOGELİN ÇORBASI
Malzemeler:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 kahve fincanı bulgur (Türk kahvesi fincanı)
- Yarım kahve fincanı pirinç
- 1 adet orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 2-3 yemek kaşığı margarin ya da tereyağı
- 7 su bardağı su
- Tuz
Meyanesi için:
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2 su bardağı su
Yapılışı:
Soğan ve sarımsağı küçük küçük yemeklik doğrayın. Margarini
tencereye alıp kızdırın. Soğan ve sarımsağı ekleyerek hafifçe pembeleşinceye
kadar kavurun.
Pembeleşen soğanlara mercimek, bulgur ve pirinci ekleyerek 1
dakika daha kavurun.
Tuz ve 7 su bardağı su ilave ederek orta ateşte kaynamaya
bırakın.
Daha büyük bir tencereye sıvıyağı alın. Üzerine unu
ekleyerek kavurun. Kavurduğunuz una salçayı ekleyin ve 1 dakika daha kavurun.
Baharatları ekleyerek karıştırın ve 2 su bardağı kadar sıcak
suyu ekleyerek topak kalmaması için karıştırmaya devam edin.
Pişip yumuşayan diğer tenceredeki bakliyatları suyu ile
birlikte hazırladığınız unlu suya ekleyin ve karıştırın.
1 taşım kaynatıp ocaktan alın. İsteğe göre kavrulmuş yağ ve
pul biber ile servis yapın.
Bu çorbayı Oktay Usta'nın tarifinden yapmak için tıklayın.
Videolu pratik yemek tarifleri için tıklayın.
Bu çorbayı Oktay Usta'nın tarifinden yapmak için tıklayın.
Videolu pratik yemek tarifleri için tıklayın.
YOĞURT ÇORBASI
Malzemeler:
- 7 su bardağı su
- 4 çorba kaşığı pirinç
- 1 çorba kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 çay kaşığı tuz
- Kuru nane
Yapılışı:
Tencereye suyu ekleyin, kaynadıktan sonra pirinçleri
ekleyin. Bir kapta yumurta, un ve yoğurdu karıştırın. Pişen pirincin üzerine
ekleyin ve karıştırın. Pişerken bir tutam kuru nane ekleyin.10 dakikaya yakın
pişirdikten sonra altını kapatın ve tuzunu ekleyin.
NOT: Tuzu pişerken eklerseniz yoğurt kesilebilir. İsteğe
göre üzerine tereyağı eritip servis edilebilir.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder